奥地利 Abfaltersbach 社区中心

id710_Community_Center_in_Abfaltersbach_img_01.jpg

该项目是 Machné Architekten 设计的位于奥地利的一座社区中心,包括三个主要部分(礼堂,音乐排练室,大会堂)和消防部门,宛如‘巨石’排列在一起。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The field and the stones

The new community center consists of three main parts (auditorium, music rehearsal room, Town Hall) and the fire department. The individual functions are as large “boulders” scattered on the site.

These species were aligned along important edges (neighboring houses) and sightlines . Those stones are connected by the foyer. The fire department serves as the basis of the “stones”.

Through these seperation of the building in the various areas the urban scale of teh building fits very well into the existing structure. The spaces between the “stones” provide glimpses such as the view to the church,. The use of the site and the positioning of the town Hall on the street and the foyer to the north is creating two new squares.

The northern area of the building (foyer) goes over into the existing event space and in the south, a new place, which is flanked by the townhall and the fire department.

Internal Organization

By dividing the building into separate areas, it is possible to give each part its optimal form. For example, both the auditorium and music rehearsal rooms are polygonal, for acoustic requirements.

At the same time, the shaping of the building as “stones” generates exciting architectural spaces.

 

建筑设计 Machné Architekten
地点 奥地利
面积 site 2,289 m2 / floor 1,583.45 m2 / built-up 849.73 m2
摄影 Paul Ott

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
奥地利 Abfaltersbach 社区中心, 5.0 out of 5 based on 1 rating
地点: 奥地利