琶洲会议展览中心

id709_Pazhou_Exhibition_Complex_img_01.jpg

该项目是由 Aedas 设计,位于广州琶洲的一座展览中心,该项目于2012年完工。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Located outside Guangzhou in China. Pazhou is an island within the Pearl River, dedicated to exhibition related activities. The project is centrally located with Guangzhou’s large, existing exhibition centre zone. The design of the project is challenged by the realization that the sites of the project are separated 160 m from each other by another building.

Site 1301 contains a large retail exhibition area in the podium and a large office showroom building on top. The other site 1401 is a traditional, multi-floor exhibition center in the podium with a 500 keys, 5-star hotel atop.

The project design balanced the importance of ‘frontage’ for the visibility of the center with basic functional constraints, including pedestrian flow, vehicular flow and drop-offs, and appropriate areas for loading/ unloading zones.

Horizontal moves maximize a dialog between the two sites likened to ‘static electricity’ leaping over the middle neighbor and providing a dynamic, unified and powerful expression of this exhibition complex. This overall reading of being strongly unified is critical to the ‘perceived’ stature of this project in Pazhou – which has a direct link to how it is marketed and ultimately, its viability and success.

Pazhou Exhibition Complex was awarded as the Winner to the Leisure Future Category and Shortlisted to the Commercial/ Mixed Use Future Category presented by Cityscape Awards for Architecture in the Emerging Markets 2011. And it was Highly Commended in The Architecture Award (Mixed Use) in China Category presented by Asia Pacific Commercial Property Awards 2010.

 

建筑设计 Aedas
项目建筑师 Andrew Bromberg
地点 中国, 广州

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
琶洲会议展览中心, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
目录: 建筑, 文化
地点: 中国, 广州