釜山观光塔

id706_BUSAN_TOWER_img_01.jpg

这是 PARAVANT ARCHITECTS 完成的一座观光塔的建筑设计,位于韩国。设计方案打算保留旧的塔以及附着在塔上的历史涵义。方案由两个轴心组成:纵轴突出塔在周围城市景观中的中心位置,横轴则将塔与周围城市环境集成起来。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The design for the Yongdu Hill Park gestures to the cultural history of the Busan Observation Tower. We intend to preserve the existing tower and its historical significance. The proposed urban design comprises of two axes: The vertical axis highlights the towers central location to the surrounding urban landscape; the horizontal axis integrates the tower and the urban surroundings. The central plaza, which acts as a stage for the historic monuments, takes the form of an oval plane and descends towards a sweeping entrance to the main tower. This plaza forms an urban amphitheater that focuses the visitors’ attention on the tower design, provides shelter and facilitates diverse events. The helical pathways ascending to the top of the tower comment upon its formal features, at times diverging from, but always reinforcing, the tower’s original character. Functioning both practically and as a framing device, these pathways integrate the structural and aesthetic features of the historic landmark. The journey from the city, through the plaza, up the tower, and back again reaching its apex at the existing sky-deck level takes the visitor through spaces that transform both themselves and their surroundings.

 

建筑设计 PARAVANT ARCHITECTS
项目团队 Halil Dolan (Partner)/PARAVANT ARCHITECTS, Christian Kienapfel (Partner)/PARAVANT ARCHITECTS, Haruyuki Yokoyama, Gerardo Rivero
地点 韩国, 釜山
面积 188,000 sf
效果图 PARAVANT ARCHITECTS

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)
釜山观光塔, 4.5 out of 5 based on 6 ratings
地点: 韩国, 釜山