荷兰莎草森林国家公园水疗和健康中心

id689_Spa_and_Wellness_Centre_img_01.jpg

这是 2by4-arcitects 完成的一个spa的建筑设计,位于荷兰。设计的主要目标是将建筑融于自然景观当中,从而给游客一种真实的沐浴体验。建筑的一楼嵌入到一个绿色的堤坝中。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Thermen de Biesbosch is a spa and wellness centre located in the heart of the National Landscape ‘de Biesbosch’ close to the city of Dordrecht.

Our main design goal was to integrate the building into the natural landscape and giving visitors an authentic bathing experience. The building’s ground floor is imbedded into a green dyke. The dyke not only surrounds the ground floor, but also functions as a natural wall around the outdoor space.

Floating above the dyke are the metal roof and the metal facade of the first floor. The metal facade reflects its green surroundings and the metal roof reflects the sky, making the building blend into the context.

For the interior we studied the relationship between the different bathing rituals, their spatial requirements, their use of natural light, their spiritual origin and materialization. To give the visitor an authentic and unique bathing experience the design needed to move away from all the Disneyfication that has become the main theme in common modern wellness centers.

The interior focuses on the essence of the bathing rituals, from the Hamam to the Finnish sauna, instead of the quick and short term entertainment show. This way each ritual becomes a place of its own, connected to each other by subtle architecture giving the visitor a long-lasting experience and making the wellness centre a place to remember and come back to.

 

建筑设计 2by4-arcitects
地点 荷兰
面积 5,000 m2

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 荷兰