瑞士 Schaffhausen IWC 博物馆

id675_IWC_Museum_img_01.jpg

这是 Smolenicky & Partner Architektur 完成的 IWC 博物馆的室内设计,位于瑞士。有两个元素在设计方案中起着重要作用:IWC 出品的钟表,以及室内设计中的审美环境。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Two phenomena were important in the project for the IWC museum:

1. The clock. This museum is a place to showcase the IWC-clock as a small and precious object.

2. The aesthetic context. In which world in terms of Interior Design do the customers want who purchase an IWC watch want to live?

The clock and the emptied area

To create a strong presence of the watch, we used the a main principle for inside of all showcases: The emptied area. The interior of the showcases belongs only to the watches. In the west wing this principle is applied as follows: the showcase has a large, snow-white framework; in its center, on the eye level of the viewer, there is an area consisting from light. It does not have any delimitations into the depth – comparable to the installations of James Turell.

All other things as the necessary descriptions and explaining pictures are outside of the showcase. Meanwhil within this area without anything other the object of desire is floating.

The central showcase in the east wing plays with a similar principle. In analogy to a historical Japanese safe deposit cabinet chromium steel stripes surround the showcase body and protect the watches. Simultaneously the steel strips polished in an intensity, that the material for the eye starts to dissolve.

By the visual peace in the showcase the eye focuses very directly and naturally on the clock. All showcases in the museum vary in various matters this principle of the emptied area.

The aesthetic context

The watches get surrounded by the contemporary interpretation of an English club. A club by its definition is a place where people meet, who share common interests and have similar aesthetic preferences.

Dark Makassar veneers, polished chrome showcases, black painted frameworks, leather covered walls – these materials are memorized in our common aesthetic memory as the embodiment of luxury.

The aesthetic impression gets completed by the use of very up-to-date materials. The Walls recieve a wallpaper of metallically shining high-tech-fabric, showcases get by glass-fiber-reinforced plastic, metallized glasses cover up the stairway. Showcases are fillied with glossy satined glass.

In the duality of modern and traditional materials emerges a complex and deep sphere of a place, which refers to a big past and at the same time radiating modernity.

There is a fantastic expression for the atmosphere of this area: Laid back luxury.

 

室内设计 Smolenicky & Partner Architektur
设计团队 Joseph Smolenicky(Architect), Philipp Röthlisberger(Project Manager), Christoph Herr, Simon Krähenbühl
地点 瑞士
面积 350 m2
摄影 Walter Mair

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 瑞士