美国瑞士大使馆住宅

id004_Swiss_Embassy_Residence_img_01.jpg

这是 Steven Holl Architects 为瑞士驻美大使的住宅所做的建筑设计,位于美国。由于房子的主人所拥有的身份,建筑本身不仅仅是一个私人住宅,也是一个代表该国家形象与标准的文化名流们聚会的地点,这也是建筑设计的出发点。

以下是设计事务所提供的项目简介:

This scheme placed first in the competition of ten Swiss-American team’s designs for the replacement of the Washington D.C. residence of the Swiss Ambassador. It is not only to be a private house but also a cultural gathering place on which standards and self-image of a country are measured.

Sited on a hill with a direct view through the trees to the Washington monument in the distance, a diagonal line of overlapping spaces drawn through a cruciform courtyard plan was the conceptual starting point. Official arrival spaces and ceremony spaces are connected along this diagonal line on the first level, while private living quarter functions are on the floor above.

Materials are charcoal integral color concrete trimmed in local slate and sand-blasted structural glass planks. Constructed according to Swiss ‘Minergie Standard’, the south facades use passive solar energy. The roof is a ‘sedum’ green roof with PVC panels.

The existing natural landscape will be clarified with new walkways and trees, while the plateau of the residence defines an arrival square: a reception courtyard and an herb garden with sub-floor wiring flexibilities.

 

建筑设计 Steven Holl Architects
项目建筑师 Steven Holl
地点 美国
面积 7,010 m2
摄影 Andy Ryan

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 美国