意大利 Gorizia 市 B 住宅

id379_House_B_img_01.jpg

这是 waltritsch a+u 完成的一个公寓的室内设计项目,位于意大利。项目是对一座19世纪建筑的顶层进行的翻修,建筑原有的相对开放的L形布局被保留了下来,不同的生活功能被编排成一个统一的设计叙事。

以下是设计事务所提供的项目简介:

This is a refurbishment project of an existing interior space on the last floor of a 19th century building in the center of the town. The relatively open space ambience of the L shaped attic like space was kept as the containg element of the collective life in the apartment.

The project tries to orchestrate different needs of the daily life into one harmonized design narrative, mainly through one piece of furniture which marks the corner of the ‘L’ shaped space, and integrates the different functions while keeping a united appearance. It serves as welcome-back-home element facing the entrance door in the entrance, including hidden light system, a mirror and several drawers, then, when turning the corner, in the mid part, as a large wardrobe, and as television and dvd shelf in front of the sofa and the armchair, when finally turning to the sitting area litted from the top. It also integrates a book shelve marking the top, and several integrated lightning elements. Other custom designed elements include a dining table, a second table height drawer with hidden mini bar and shelves, and a small piece of furniture placed aside the sofa to hold newspapers, remote controls and to rest a wine glass on top. All custom designed furniture is made of bleached ash and wenghè wood, to provide a warm domestic atmosphere, ensuring the satisfaction of every peculiar necessity in the daily life.

The project was integrated with Moroso sofa and arm chair, Esedra lighting systems and Carl Hansen dining chairs.

 

室内设计 waltritsch a+u
设计师 Dimitri Waltritsch with Federico Gori, Alberto Pacor
地点 意大利
面积 150 m2
摄影 Marco Covi, Trieste

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
意大利 Gorizia 市 B 住宅, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
目录: 室内, 住宅