加拿大魁北克 Verdun 文化中心竞赛项目

id383_Cultural_Center_in_Verdun_img_01.jpg

这是 Saucier + Perrotte architectes 为参加加拿大魁北克 Verdun 文化中心建筑竞赛而提交的设计作品。项目位于圣劳伦斯河沿岸的一个森林公园内,该方案充分利用了建筑周边优美的田园诗般的环境,使得建筑完全融入到景观当中。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Located in a large forested park along the edge of the St-Lawrence River, the project offers the City of Verdun a center dedicated to the performing arts. The design takes advantage of the bucolic character of the surroundings by creating an architectural work whose unique presence is felt strongly throughout the landscape.

The strategy unites the disparate elements of the program by covering them with a unique material that reinforces the monumental character of the building. The ephemeral nature of the design emphasizes the pavilion aesthetics of the ensemble while its overall size relates to the grand scale of the extraordinary site.

 

建筑设计 Saucier + Perrotte architectes
地点 加拿大, 魁北克
面积 site 19,865 m2 / building 3,238 m2 / gross floor 4,400 m2

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 文化
地点: 加拿大, 凡尔登