台湾屏东表演艺术中心

id661_National_Pindon_performing_centre_img_01.jpg

这是 Maxthreads Architectural Design and Planning 所做的台湾屏东表演艺术中心的建筑设计。设计的概念取自于树的茎叶,整个建筑仿佛重现了树茎的内里,主干以及外表部分。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Our design for a new museum resembles tree stem like inside, hard and porous outside. The growth of the branches that forms the great cavity inside the building, intended to be a landmark announcing the arrival to the town from the west side of the intercity motorway, articulates the volume in a succession of open spaces for performance spaces and places of aggregation, spaces which accentuate the aesthetic dialogue between the contemporary and the traditional local timber art. The inner cavity allows the creation of two continuous skins, one contained within the other.

The performance programme is placed between the two skins, with the inner skin equipped with a flexible system of anchorage and electrification for multiple uses. The performing spaces and criss-crossing public paths create the building’s fluid structure. The sustainable strategy is created at the roof which allows 30% of natural sunlight to penetrate to the ground level and outdoor performance spaces.

 

建筑设计 Maxthreads Architectural Design and Planning
地点 中国, 台湾

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
台湾屏东表演艺术中心, 5.0 out of 5 based on 1 rating
地点: 台湾