Louver House

id659_Louver_House_img_01.jpg

这是 code ARCHITECTURAL DESIGN 完成的一个住宅的建筑设计,位于日本。建筑所在的区域是一个密集的住宅区,这里大多是高层公寓,现场条件并不理想。因此在一个面积只有74平米的地块下,设计一个满足四口之家与两辆车的舒适的生活空间是一个不小的挑战。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Louver House is a residential commission for a family of four located in Sapporo City, Hokkaido. In recent years, developers have started building several high-rise condominiums in the area, perhaps because of the convenient location and access to the surrounding environment. As a result, the site conditions were far from ideal. In addition, the client’s demands required us to design a comfortable living space for a family of four with parking space for two cars, all within a narrow plot measuring only 74.36 square meters.

Looking up at the house from the street out in front reveals a two-layered volume of space. By designing a building form that takes into account the neighboring structures and eliminating the sense of intimidation that the façade presents to the street, we were able to create a house that blends seamlessly into its setting. Wooden louvers installed on all the exterior walls serve to obstruct lines of sight from the outside while also ensuring that residents have unobstructed views from within. Although the house initially appears to be closed and reclusive, the soft light that seeps through the louvers at night wraps their surroundings in a gentle glow.

Although most of the light that enters the house can only do so through the frontage opening onto the street that measures slightly more than 7 meters, the louvers and enclosed indoor terrace ensure a feeling of openness within the interior of the building. These features also allow the inhabitants to enjoy the subtle shifts in the four seasons at this high northern latitude, as well as the natural beauty of Hokkaido that changes from one moment to another.

 

建筑设计 code ARCHITECTURAL DESIGN
地点 日本
面积 total floor 144.91m2(including car port)
摄影 code ARCHITECTURAL DESIGN

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 日本