日本广岛 Toda 住宅

id372_Toda_House_img_01.jpg

这是 Office of Kimihiko Okada 完成的一座住宅的建筑设计,位于日本广岛。地块位于广岛一个地势较高的住宅区内,不远处是优美的海景。客户希望落成的建筑能够超越相邻的地势较低的房子的屋顶。建筑师为此设计成将房子从地面抬起,就像鸟窝一样,从而获得了一个异常开阔的视野。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The site is located in a residential area developed on a gentle perch in Hiroshima, overlooking a far view of the Inland Sea and Miyajima. The land of this area is developed into platforms form with several levels. The architecture was requested to have a view over the roof of the neighboring house, standing one level lower, and to consider security, for the site is located at the edge of the residential area, and to leave some space for extension when the client opens a small shop in the future.

To respond to the requests, the house is lifted from the ground. Like a bird’s nest, it called up architecture’s primary function of relief from disturbance. The house is open to the view and yet protected from the fear and environment. Slab and roof consists of one continuous plate. The variations of circulation and diverse spatial relations were achieved by placing a penetrating staircase. The extended plate made possible the future extension and softened the impression from the ground level. Spandrel wall changes its height accordingly to the thickness of slab. Together with the slab, the spandrel wall creates the continuous but various environments.

 

设计事务所 Office of Kimihiko Okada
地点 日本, 广岛
面积 building 90.21 m2 / total floor 114.26 m2
摄影 Toshiyuki Yano

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 日本, 广岛