菲律宾 FitFlop 新体验店

idI-001_FitFlop_Concept_img_01.jpg

这是 Sybarite 为鞋类品牌 FitFlop 的专卖店所做的室内设计,位于菲律宾。项目充分体现了客户品牌所传达的清新、有趣以及舒适等功能。整个设计主要由可置换的”豆荚(pods)”组成,这些pods可以很灵活的被定制以适应不同的空间需求,同时还能保持鲜明的品牌身份。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Sybarite’s new shop concept for FitFlop reflects the fresh, fun and functional ethos of this growing footwear brand. With a product offer that has expanded from one original namesake sandal to year-round boots and shoes, FitFlop asked for a shop concept that was modern but timeless, interactive, refreshable, easy to merchandise and identifiable via its architecture – for an imminent worldwide rollout. The response is a design that carries the brand’s energy anywhere, is fast and easy to install, and will look as good in LA as it does in Shanghai, whether in a standalone, pop up, or multibrand shop.

Composed mainly of convertible ‘pods’, the interchangeable kit adapts easily to individual locations while maintaining a distinct FitFlop identity. Acting variously as shelves, hanging displays, mirrors and bins for accessories, the moulded pods can be custom-placed to create perfectly flexible space functionality.

Product diplays can be broken up, allowing for visual merchandising that is uncluttered, logical and shoppable. Layering builds rhythm, activating a sense of discovery and curiosity.

A language of playfulness engages the shopper. Bijoux nail polish bins sit next to giant campaign images, creating an unexpected contrast in scale while quirky bespoke seating invites the shopper to stay and relax. Bold frit patterns integrate FitFlop graphics into the rounded design and anchor freestanding items. Energised by splashes of colour, an otherwise neutral palette works well with merchandise of any season. The modularity of the system offers unlimited scope to grow and adapt, making the concept future-proof.

The first FitFlop shops employing the new concept opened in the Phillipines in January 2011, with several more in the works for the coming year including London and Los Angeles.

 

设计事务所 Sybarite
地点 菲律宾
设计师 Simon Mitchell, Torquil McIntosh, Petra Jenning
面积 50 m2
摄影 Marco Zanta

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 菲律宾