荷兰维格尔 Zwijsen 大学

idT-000_Zwijsen_College_Veghel_img_01.jpg

这是 Jeanne Dekkers Architectuur 完成的一所大学的建筑设计,位于荷兰维格尔。建筑与周围由成排绿树形成的景观融合在一起,拉长的外表由暗灰色波纹状的钢镶板覆盖,意指不远处农舍的黑色屋顶。外观逐步向南递升,使得建筑内部的空隙可由自然光来填充。

以下是设计事务所提供的项目简介:

A new building for Zwijsen College Veghel – a grammar school with a division for pre-university students – has been realized on the outskirts of the city, where it shares its new accommodation with a municipal sports centre.

The design blends in with a landscape consisting of ‘green rooms’ bordered by rows of trees. The green borders lend access to the school, which is situated quite compactly within a single ‘room’ and curves along the oblique lines of the site.

The facade is elongated and clad in corrugated, dark-grey, steel panelling, which refers, albeit abstractly, to the dark roofs of nearby farmhouses. The stepped fa?ade gradually rises southwards, allowing interior voids to fill the building with light. Windows in de facades flank the atria.

The entrance is located in the transition zone between school and sports centre. A centrally positioned auditorium used both during the day and in the evening is the hub of the building. Adjacent to the auditorium, along the exterior fa?ade, is a high walkway lined with classrooms. Located opposite are a number of open-plan, organically shaped study centres. All in all, the building is a reflection of contemporary education.

 

设计事务所 Jeanne Dekkers Architectuur
地点 荷兰, 维格尔
项目团队 Jeanne Dekkers, Helga Snel, Frank Segaar, Marco Villares, Amarinske Douma, Jan Enting, Karim Djallal, Peter Roodenburg
面积 13,100 m2
摄影 Scagliola-Brakkee

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 教育
地点: 荷兰, 维格尔