Interior Office Building Utrecht

idT-000_Interior_Office_Building_Utrecht_img_01.jpg

这是 Jeanne Dekkers Architectuur 完成的一个办公室的室内设计,位于荷兰。这种办公景观缘自建筑概念”New Work”。设计的出发点是形式、色彩与规模高度多样化的城市景观。灰色的家具加上鲜艳的色彩是这个办公景观独特的地方,空间的安排则狭窄与宽阔并存,就像一个城市一样。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The office landscape of Cirqada is defined by the “New Work” concept, organization-oriented housing. In the design of Jeanne Dekkers Architectuur, both closed and open work spaces are provided, spread over various floors. The starting point for the design is the highly diverse, urban landscape; diverse in form, colour and scale. The furniture, grey with accents in bright colours, are independent characters in this landscape and highlight the different workstations and seating areas such as a living room, pantry, cloak room, lockers and touch-down spots. Like in a city, there are spaces and places that sometimes narrow and provide security and peace, or in contrast, like with a square, spaces open up so that many activities can take place there. A number of elements repeat throughout the office space and each element has its own function. The spaces between the different elements form quiet sitting areas or workplaces, similar to a living room or a pleasant park. Good sightlines assist in orientation. The varied landscape is light, spacious and offers a pleasant working atmosphere.

Colour accents promote good orientation in the building and each floor has a unique colour composition. The works of Caspar Berger, consisting of bronze, wall mounted fragments of human figures, are in harmony with the colours, shapes and character of this special project.

 

设计事务所 Jeanne Dekkers Architectuur
地点 荷兰, 乌得勒支
项目团队 Jeanne Dekkers, Helga Snel, Robin Smith, Amara Boon, Marius Voets, Jan Enting, Paul Edens
面积 14,000 m2
摄影 Scagliola-Brakkee

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)
Interior Office Building Utrecht, 4.7 out of 5 based on 3 ratings