Cascina Plino, Lessona (Biella- Piedmont)

idI-000_Cascina_Plino_img_01.jpg

这是 Federico Delrosso Architects 完成的一个住宅的室内设计,位于意大利。这个建筑是由建于1840年代的一个古老的农舍改造而来。对于设计师来说,这提供了一个绝佳的机会来展示他的现代设计风格,基于多种材料的混合,在保持过去建筑的基础上进行改造。

以下是设计事务所提供的项目简介:

For Federico Delrosso, this old farmhouse, built in 1840 on the hills of Biella in Lessona (Piedmont), proved an excellent opportunity to use his contemporary style, founded on the blending of many materials, to renovate an historic structure while maintaining its architectural past.

The commissioners, who purchased the property from the original owners in 1998, put their faith in an architectural project centered on the exacting shapes and advanced materials that characterize not only the structural elements of the building but also the furniture, tailor-made after designs by Delrosso himself. In the yard, the most obvious change is the large galvanized iron structure that serves as covering. An extension of the villa to the exterior, it foretells the architectural solutions used on the interior, characterized by orthogonal planes and lines and a clear, minimal formality.

A two-story structure with a loft, the design project for the new home focused on the commissioner’s needs as well as the desire to maintain the building’s original structure. Dominating the layout and seemingly honoring the past, the original arches and seven buildings have been unburdened of their imposing quality through the use of white, which also characterizes the plaster on the walls. White also reigns in the Corian coverings of the kitchen, the curved plywood used in some of the chairs and the polycarbonate panels in the bathrooms. The materials used for the stairway, which unites the three floors, reflect a real and conceptual approach that centers on a shift in perception, moving from the solid concrete on the first floor to the transparency of glass on the upper floor. Large windows throughout the home allow the flow of natural light and they afford a view over the village below. Enriching the natural light, the tones of artificial lighting were specifically chosen to create a warm ambience. Concealed beneath beams, they emphasize the shape of the arches, extending to the high ceilings.

 

设计事务所 Federico Delrosso Architects
地点 意大利
设计师 Federico Delrosso
摄影 Matteo Piazza

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 室内, 住宅
地点: 意大利