Hill Hut

id303_Hill_Hut_img_01.jpg

这是 visiondivision 完成的一个住宅的建筑设计,位于瑞典。住宅是对原有别墅的一个扩展,以容纳家庭的新成员:业主的新婚妻子带来的两个孩子。设计的关键点是建筑周围优美的自然风景,以及两个酷爱玩耍的孩子。设计师选择了较便宜的用料,而把更多预算用来完成一些俏皮的设计。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Visiondivision was commissioned to design an extension to a villa for two kids in a picturesque lake setting in southern Stockholm. The owner of the old house had met his new wife in Thailand and the couple wanted to move and settle down in Sweden along with her two children. The beautiful nature surrounding the plot and the fact that the house would be occupied by two kids became the main key to our design. Instead of designing a house with expensive materials and detailing we deliberately chose rather cheap windows, facade materials and so on, thus allowing a bigger budget for a more playful architecture. It is much cheaper to get something wonderful done with landscaping than traditional architecture so we made a landscape surface with enhanced elements around and inside the house for the kids to thrive in. Being a kid in Sweden means that you naturally spend a lot of time in the nature which our country have an abundance of and we wanted to give the two new citizens a safe base where they can explore their new surroundings and be able to appreciate it to the fullest.

To be able to create a steady foundation for the new house, huge earth masses where to be taken away and used to create a hill which we enhanced with different elements such as an outdoor cinema and a sledge slope. A carpet of artificial grass connects seamlessly with the natural grass on the hill and enters via the terrace to the living room between the two children’s room. A custom made grass sofa, a couple of grassy knolls that also functions as lighting make the interior more organic and enhancing the nature experience even further. These artificial hills can be moved around and can be put outside as well. Two pairs of big glass doors on both sides of the room makes one fully take in the surroundings and creates the impression that the nature goes in to the house, this effect is even more apparent when the doors are fully open. The carpet of artificial grass continues out on the other terrace as well as to the hallway and makes a stop just before the old house.

The excavations left a big void under the house. By ordering all the windows from Poland instead of Sweden we could afford to do two secret caves in that void. The caves were made out of concrete with in-cast IKEA drinking glass as small lanterns. One cave is directed to a lush grass knoll that leads down to the lake and is disguised with artificial grass to blend in. The other cave is pointed towards a patch of forest and is left in its raw concrete. Besides from being an excellent hidden escape route, the caves can be equipped with poker tables, hold new found pets from the nearby forest and much more. The caves are accessible from both the outside and from the children’s room by hatches in the floor.

The outdoor cinema has six chairs that are inserted in a concrete foundation in the sloping hill along with a secret compartment for a microwave for snacks and popcorn and a projector. A screen is set up between two trees that also have two bird houses on its trunks which in fact are two disguised speakers for this small outdoor cinema. At daytime this is a perfect place to just take in the lake atmosphere and observing bird behavior, night time is movie time.

 

设计事务所 visiondivision through Ulf Mejergren & Anders Berensson
地点 瑞典

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 瑞典