Complex House

id367_complex_house_img_01.jpg

这是 Tomohiro Hata Architect and Associates 完成的一个住宅的建筑设计,位于日本名古屋。客户希望拥有多个小的房间,建筑师因而在纵向上安排了多个房间,每个房间的宽度依赖于房间的规模大小。这些房间有序的融合在一起,互相交错在整个家庭的空间之下。

以下是设计事务所提供的项目简介:

We examine a row of small rooms towards the depth on demand of a client who wants many small rooms. After the order fixed, we examined and edit composition of the sections, each width depending on suitable scales of the rooms.

They melt together or overlap each other on the first floor and are integrated in the space for the family. Come to think of it, a family is the smallest unit of social groups and to build a house like this way might be natural consequence and effective way in the time that individuality is naturally respected among his or her family. Besides, we take client apart to individuals at the same way of planning “complex house”. Then we examine and express clearly the rules or orders for them to let each of them essentially participate to the planning process. In this way, we could propose such dwelling space that somewhat different from existing one.

 

设计事务所 Tomohiro Hata Architect and Associates
地点 日本, 名古屋
面积 site 107.30 m2 / total 100.24 m2
摄影 Toshiyuki Yano

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 日本, 名古屋