法国 Saint-Malo 影剧院和媒体中心

id331_MOVIE_THEATER_AND_MEDIA_CENTER_img_01.jpg

这是 SERERO 完成的一个影院多媒体中心的建筑设计,位于法国。整个建筑形如三块矗立在海边的岩石,这个创意也来自当地特有的充满历史文化色彩的岩石景观。三个建筑块都有多个外表面,但并没有特别的朝向以及主外观。建筑块覆盖有一层矿物质皮肤,提供建筑节能的需要。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Inspired from the particular landscape of Brittany, our project is shaped like three rocks standing on a granite esplanade. The “Grand Bé”, the “Mont Saint-Michel” and large rocks, which rise up from the ocean, constitute the identity of the region by marking its history and heritage. Our mediatheque and movie theaters project turns the image of rocks into an original urban system, which catalyzes the surrounding activities. From the train station to the city center, the first rock is the mediatheque, the next one the movie theaters and the last one the animation center, which widely open themselves onto the plaza created.

These three blocks are covered with a mineral skin, as an echo to “intramuros” city center while offering building energy efficient. Their insulation is external in order to maximize the building inertia. These rocks are not only simple objects standing on the plaza; they are lifted from the ground at specific and open up to create large entry portal. They are designed as sponges, porous to the context where they appear. These rocks are multi-faces and without particular orientation, or principal facades. The buildings have large footprint, but like a pyramid, its surface decrease with the height, limiting the shadows on the neighbor. Its higher point culminates at 19m from the ground, but 75% of the volumes surface is situated between 0 and +10m.

The volume of the rocks are generated by intersecting plans. The cantilevered effect of their volume is increased by the intersecting plans of the rocks. We worked on their volumes, their materiality and transparency to create complex and rich space between them. In the interstitial space between the mediatheque and the movie theaters volume, stands the foyer, sculpted by the negative shape of this volume.

 

设计事务所 SERERO
地点 法国, 圣马洛
设计团队 David Serero, Lionel Leotardi, Tai Chi Sunayama, Fabrice Zaini
面积 4,270 m2

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 法国, 圣马洛