Hydroelectric Power Station Winnebach

id161_Power_Station_img_01.jpg

这是 monovolume architecture 完成的一个工业项目,一个小型水电站,位于意大利。这个水电站座落在一个山坡上,为了降低对环境的影响,建筑被设计为一个不规则的多边形,以尽量降低建筑面积。建筑材料在使用上被刻意保持最原始的形式,从而使建筑看起来就像裸露的岩石。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The hydroelectric power station is located near Winnebach brook in Dörfl (municipal territory of Vintl), at 800 m. above sea level. It’s partly built into the slope, since the building area was extremely reduced. The project consists in a simple but polygonal volume, which is formally adapted to the landscape and the local conditions. The station is conceived as an artificial rock quarried out of the slope. This sensation is underlined by a very reduced use of materials (concrete, glass and steel) in their raw form, as well as by the “veins” which cross the volume. These “veins” consist of light bands of layered glass and run around the building. At some specific points of those light bands a normal single glass delivers insight to the power station’s bowels.

The main building material is watertight concrete, which was pigmented with white mortar and aftertreated with hydraulic jet in order to achieve a raw appearance. The building has two storeys — a ground floor and a basement. The basement shelters the generating set, the distributing unit and the wire room, control tank as well as a storage room. The generating set room extends to the whole building height and is accessible through ground floor. The ground floor itself contains the space for the utility companies and the control room of the power station.

 

设计事务所 monovolume architecture + design (Patrik Pedó, Juri Pobitzer)
地点 意大利
项目建筑师 Simon Constantini, Rita Rabensteiner, Benjamin Gaensbacher
摄影 Simon Constantini / Thomas Sterna

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 意大利