DDB

id532_DDB_img_01.jpg

这是 BBFL 为广告公司 DDB 的新办公室所做的室内设计,位于新加坡。设计始于对 DDB 员工工作状态的观察,作为一个广告公司,小组成员之间的沟通与讨论是工作的核心,因此工作空间看起来更像是一个社交网络区。整个室内设计因此以促进员工之间的沟通,并强化这种企业文化为主导。

以下是设计事务所提供的项目简介:

As one of the world’s leading advertising agency, DDB have found a new home at Pico Creative Center in Singapore occupying 2 floors of 1000 square meters each. BBFL were appointed as the architects to understand, interpret and create a workspace that embodies DDB’s dynamic working culture.

The design process began with observing the designers at DDB work as a diverse group which involves a high level of discussion, debate and intervention sessions amongst each team with a common goal of achieving a creative solution for their clients. Group discussion activity was crucial for the team where workspace becomes a social network area rather than a confined individual space.

The design process has allowed us to create a bridge between two disciplines which played a huge role in the concept development of the entire DDB environment creating a conspicuous identity.

The workspace concept that revolves around DDB’s office wasn’t just about its corporate colors or even the branding of its company but create a collective space that leans towards the culture of the people in DDB itself. This lead us to create spaces in which improves and promotes inter-connectivity between creative individuals. To enhance this notion, spaces within the work environment weren’t crafted out with walls or any form of concealed demarcation, compositing to an open office setting.

Territories are divided and screened by discussion and collaborative areas within the office. The aim was to enhance the current culture and to encourage a more lively work space, which will ultimately improve a better work flow. The workspaces are designed as long communal tables supporting an open office environment. We design spaces that allow these communal areas to be part of the workspace. Discussion bars are dispersed within team work areas. Even libraries and the staff pantry spanning across both floors were used as collaborative spaces for discussions

Conference rooms were meant to be flexible and open where staff would frequently occupy for internal presentations and brain-storming sessions. Gym-like staggered benches were introduced for audiences to participate in these sessions. Arrival lobbies on the other floors were treated with interactive projection of the collection of works that inspired DDB and a source of expression for the staff.

Recalls ShafieLatiff during the development stage of DDB’s office design, “To sculpt an environment for designers, it is essential that the spaces are open, flexible and inspiring where staff could express themselves freely just like a white open canvas.”

DDB as clients, has been a project which involves cross-disciplinary professions, allowing us as designers to push the forefront of art & design as a holistic approach.

 

设计事务所 BBFL
地点 新加坡
设计团队 Shafie Latiff, Ben Hwang, Shafie Rased, James Loh
面积 40,000 square feet
摄影 Amir Sultan (Living Pod)

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
DDB, 5.0 out of 5 based on 1 rating