西班牙 Puigcerdà 广场

id360_Squares_in_Puigcerda_img_01.jpg

这是 Pepe Gascón arquitectura 完成的一个广场的景观设计,位于西班牙 Puigcerdà。这里曾经是 Puigcerdà 最重要的公共空间,但过大的交通压力,使得空间的使用条件被恶化。重新设计后,交通设施被淘汰,道路与服务设施集中到一侧,从而释放了一个大型的中央空间。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Remodelling of the most central and relevant public space in Puigcerdà, originally very much deteriorated, with an excessive amount of traffic that diminished the civic and integrating potential of the space.

Traffic is eliminated, concentrating road and service communication on one side, freeing up a large central space. Two large linear flowerbeds protect the pacified area from the bustle of traffic working as filters between the two. A number of elements of street furniture simultaneously emphasize the physical and visual limit of the squares themselves. The space, which is very irregular with a highly uneven perimeter, is geometrized and arranged using granite as the sole material for paving, as a support of the different uses and distinguishing the areas with different formats, weaving a tapestry of great expressiveness. The lighting and urban furniture elements are arranged in line with the directrices marked by this area. Now the squares are conceived as a space conducive to rest and encounters, that allows the surrounding architecture to be heard, the chorus of traditional buildings the squares have as a backdrop.

 

设计事务所 Pepe Gascón arquitectura
地点 西班牙
项目团队 Josep Gascón, Jesús Gallego, Pau Estruch, Jordi Escofet
面积 6,000 m2
摄影 Eugeni Pons

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
西班牙 Puigcerdà 广场, 4.0 out of 5 based on 2 ratings
目录: 景观, 公共空间
地点: 西班牙