西班牙巴塞罗那阁楼公寓

id360_ATTIC_APARTMENT_img_01.jpg

这是 Pepe Gascón arquitectura 为一座复式阁楼公寓所做的翻修与设计。公寓的下层是生活空间,原本的长条形、狭长且分割的空间被重新布置为单一连续有机的空间。上层则是空间较小的卧室。正面的开口被最大程度的利用,以享受自然阳光以及壮观的景色。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Refurbishment of a duplex attic apartment, whose floors were originally not connected. It is a rectangular, long, narrow and highly compartmentalized space, which called for unitary organization with a sequential layout of spaces. This together with the furnishings designed made the longitudinal axis more dynamic along its length. Taking advantage of the magnificent views the apartment boasts, the façade’s openings were maximized and optimized, affording the entrance of a constant flow of natural light.

The project distinguishes between two floors: daytime rooms on the lower floor, conceived as a continuous and unitary space in which the different uses subtly follow one another. A white and austere space. By contrast, the upper floor features a smaller surface area and a more compartmentalized configuration and comprises the bedrooms, giving greater privacy to the spaces and with warmer materials. The staircase that connects the two floors embraces the kitchen in a “u” shape; an island and a countertop mark the boundaries of this space, while separating it from the remainder of the rooms in the apartment.

A sober and clearly defined apartment.

 

设计事务所 Pepe Gascón arquitectura
地点 西班牙, 巴塞罗那
项目团队 Josep Gascón, Jesús Gallego
面积 105,00 m2
摄影 Adolfo Fernández

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 室内, 住宅