Pernambuco 住宅

id74_Pernambuco_House_img_01.jpg

这是 Flavio Castro Architects 设计的一所住宅,位于巴西。房子的特点是按功能分组的各个相连接的空间之间没有界线。设计师通过4个虚拟的垂直于街道的轴线,来组织内部空间与外部空间的分布,其中两个与左右侧的外墙一致,其它两个在中部创建了一个用于访问整个项目的大空间。

以下是设计事务所提供的项目简介:

No frontiers between the connected environments grouped by function are the major feature of the Pernambuco house. The architect drew 4 virtual axes perpendicular to the street to organize the distribution of internal and external environments. Two of them coincide to the right and left side façade and the other two are in the middle creating a large space for access that crosses the entire project.

This central space separates the house into 02 other spaces. On the left is the garage and services. The kitchen opens into the social space so the visitors can participate in the preparation of meals (dissolution of the frontiers between spaces). There is a helical metal stair in the back area allowing direct access to the terrace upstairs.

In the right side there are the rooms and the freestanding metal ladder that leads to the upper floor. The same alignment dictates the distribution of external spaces such as the swimming pool and sauna that follow the axes perpendicular to the public street and form the pavilion at the backyard

Upstairs, the four suites follow the same logic of the first floor with a central hall of distribution. On the roof, the glass provides overhead lighting for the entire up floor and main floor. This opening marks the central axis as an exception. While the transparency of glass lets in sunlight, two openings next to the roof eliminates the hot air that rises through its lower density (sustainability).

The water surface under de interior stair returns to the air humidity in days of intense heat in the city of Brazil, a tropical country, and the roof garden of the pavilion keeps a low temperature of its flat roof.

Modulation and symmetry facilitated the construction of the house. With standardized measures, uniformed heights of the beams and dimensions of the pillars were be used. The same construction technique was adopted in the whole building.

 

设计事务所 Flavio Castro Architects
地点 巴西, 圣保罗
项目建筑师 Flavio Castro
面积 440 m2
摄影 Flavio Castro

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 巴西, 圣保罗