法国南特就业指导中心

id331_Job_Center_img_01.jpg

这是 SERERO architects 设计的法国南特就业中心。建筑位于一个奇怪的地块上,设计师因地制宜将建筑设计成一个不规则的五边形结构,并在地块中部建立了一个花园。三个楼层被设计成不同的外观用以区分建筑提供的三个不同的功能。屋顶花园与一楼的中庭花园给建筑带来了宁静的气氛。

以下是设计事务所提供的项目简介:

An irregular pentagon

This new Job Center is set widespread with a low building opening on a large reception hall to welcome the visitors. We took advantage of the strange original form of the site to design a unique irregular pentagon shaped structure scooped out in the middle. This building will be a key point of all the other public spaces around.

A topographic building

We have decided to offset the different levels of the building to organize it by programs corresponding to the three units : the Job center and family allowances, the Regional Council and the district comity. An original façade has been designed for each program in order to identify them from outside.

Offices running around the first floor garden

The different programs of the building are organized around a central space with a garden at the first floor which brings a soothing and quiet atmosphere to the whole place. At the ground floor, an open double height space brings natural light inside the reception hall.

With its huge glass walls, the structure is designed to benefit from the natural energies and reduce the dependence to fossil energies. As we know that natural light plays an important part in the working spaces, we placed it at the crossroads of the spaces.

An easy circulation through the building

With its double height opening, the atrium plays a key part in the distribution and visibility of the programs inside the building. At the center, a staircase leads directly the visitors to the services. The atrium offers a nice view on the garden at the first floor, flooding the hall with natural light filtered by the garden trees.

We also included a performant signaling system in the building using a different colour for each level to guide the visitors.

The Job Center provides a nice viewpoint to the local residents and contributes to create a lively neighbourhood. With its roof gardens and its atrium garden, the building fits in harmony with its environment creating a new green area in the district.

 

设计事务所 SERERO
地点 法国, 南特
设计团队 David Serero, Cécile Ortolo, Emily Ottinger, Claire Guinguené, Jean-Baptiste Simon, Fabrice Zaini
面积 1,510 m2

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
法国南特就业指导中心, 5.0 out of 5 based on 1 rating
地点: 法国, 南特