V12K0102 住宅

id354_V12K0102_img_01.jpg

这是 pasel.kuenzel architects 设计的一个位于荷兰莱顿大学城的住宅,这个名为V12K0102的住宅项目座落在一个残留的三角形地块上,设计师因地制宜,在一个30米长一层楼高的地基上,放置了两个互相对立的建筑,分别作为儿童与父母的房子,客厅、餐厅、娱乐室则位于地下一层。

以下是设计事务所提供的项目简介:

On the site of a former slaughterhouse in the historical heart of the Dutch university city of Leiden, emerges one of the biggest urban developments of private dwellings in the Netherlands.

In their series of eleven, Rotterdam based architects pasel.künzel architects present yet another spectacular house giving a new interpretation of the classical Dutch housing typology.

With their V12K0102 residence pasel.kuenzel architects created a remarkable project on an almost triangular building plot, the remnant of an inner city housing block. On a 30 metre long one-storey high base, two building volumes were placed on opposite side, one being the ‘children’s house’ and the other serving as the ‘house of the parents’. The two parts facing each other allow for visible eye contact, but are furthermore physically separated. Collective spaces for living, dining and playing are situated on the ground floor, meandering around two intimate courtyards and establishing an immediate relation between ‘life inside and outside’ – an oasis in the city. Towards the city, the introvert house reveals his inner life by only two gigantic glass panes that also permit the characteristic Dutch light to reach deep into the museum like spaces.

 

设计事务所 pasel.kuenzel architects
地点 荷兰, 莱顿
设计团队 R. Pasel, F. Künzel, F. Sack, H. Vollmuller, L. Pasel
面积 240 m2
摄影 Marcel van der Burgh

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 荷兰, 莱顿