巴西 GB 住宅

id116_House_GB_img_01.jpg

这是 MMEB Architects 设计的一个住宅,位于巴西。建筑师将房子设计为了L形,在视觉上显得更优雅,也能避免下午的阳光直射。自然资源的使用是这个项目的特点之一,包括地下一层的水回收利用系统、太阳能加热、自然采光与通风等等。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The house was developed in an L shape around the courtyard, the structuring element of the project. The intention of this arrangement was to allow a better visualization of the volume of the house, as well as to protect it from direct sunlight in the afternoon, and to ensure privacy from the neighborhood.

The large projected openings allow the visual integration between the social area and the courtyard and also enable ventilation and natural lighting. In addition, the balconies of the rooms are open to the courtyard, facing the morning sun.

Concerned about the conscious use of natural resources, MMEB Architects adopts solutions to rationalize their use. In this project, the architects adopted were water reuse system, solar heating, structural features to take advantage of natural lighting and ventilation, and roof ventilation.

Despite its size, the construction of the house was guided by simplicity, with basic geometric shapes and traditional materials, such as a reinforced concrete structure and clay bricks.

The program is arranged in three floors. In the basement there is a garage and the water reuse system. The social areas, porches, recreation and laundry area are located on the ground level. Finally, the bedrooms, the study room and the TV room with a terrace occupy the superior floor.

 

设计事务所 MMEB Architects
地点 巴西, 库亚巴
项目建筑师 Márcia Miranda, Éder Bispo
面积 gross internal floor 531,87 m2
摄影 Éder Bispo

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
巴西 GB 住宅, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
目录: 建筑, 住宅
地点: 巴西, 库亚巴