Mindelheim

id524_Mindelheim_img_01.jpg

这是 landau + kindelbacher architects – interior designers 设计的一个诊所,位于德国。空间的安排遵循了医生与病人方便的原则,同时实现公共与私人空间的分离。简单的色调与鲜明的家具使得空间变得连续,同时营造出一种宁静的氛围。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The Schranne (grain market) in Mindelheim is part of a group of listed buildings and now houses the generously dimensioned practice rooms that occupy a complete story of the building.

The organizational procedures of a practice can be optimally structured in the loft-like, pillarless floor plan of the listed building. Two separate entrances – one private for normal patients and one private for doctors and private patients – give access to the room and receive the visitor with a freestanding sculpture. To keep the generous space effect, individual sculptural furniture elements divide the room into zones with the following functions:

- Registration and liquidation

- Waiting area, showcase, newspapers and magazines, workplace

- Brief waiting, treatment area and model cabinet

The conscious renouncement of color reinforces the clear-cut design of the sculptures without becoming obtrusive. The furniture, wall and ceiling thus constitute a spatial continuum, held together by the dark-gray Pandomo floor. The organic design of the furniture continues in the overarching illuminated ceiling. The novel lighting concept does without the typical long field lamps in the treatment area; different light colors create the different light moods.

An optimization of the functional procedures is seen in the separation of the public and private areas: whereas the patients’ room has been kept almost completely open, the auxiliary areas such as the laboratory, X-ray room, administration and social rooms are arranged in small units along the entire length of the room. The concept is: short routes for the doctors and simple orientation for the patients.

 

设计事务所 landau + kindelbacher architects – interior designers
地点 德国
面积 280 m2
摄影 Christian Hacker

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 室内, 医疗
地点: 德国