Notariaat

id56_Notariaat_img_01.jpg

Atelier Vens Vanbelle 设计的这个建筑位于比利时的一个农业区,优美的自然景观近在咫尺。项目的着墨点是如何令建筑和谐的融入到景观中,同时又能最大程度的享受景观,这要求建筑以一种中立的方式来建立。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The building site is situated at the end of a small street in the small village of Horebeke in the Flemish Ardennes, next to a restaurant. The view from the site is splendid: the landscape slopes slowly and offers an overview to an untouched agricultural area spread over two kilometers.

This kind of impressive landscapes asks for discrete admiration, just like the design assignment itself. A notary must be a building that establishes itself in a neutral way and it should be accessible for each type of visitor. We believe building in a landscape like this asks for the same kind of neutrality.

This was translated in a rough brick volume which is semi-closed to the street side and the restaurant. The entrance to the building is marked by a white volume made of steel plates. Walking through this white volume, the visitor enters a corridor looking out over a patio on the right side. On the left side the corridor bends to the waiting room which opens cone-shaped to the landscape. The kitchen and the offices open in a similar way to the outside. The peaceful landscape is framed through the windows like colourful paintings in the white interior.

The back of the building cantilevers over the sloping terrain. The staff can park under the building and the cars form no visual obstruction from within the building.

 

设计事务所 Atelier Vens Vanbelle
地点 比利时, 霍雷贝克
项目建筑师 Dries Vens and Maarten Vanbelle
面积 site 1,478 m2
摄影 Atelier Vens Vanbelle

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)