法国巴黎小学校园建筑

id106_Elementary_school_img_01.jpg

这个包围在旧石墙与高耸的巴黎公寓大楼下的可爱建筑是 HAMONIC + MASSON 设计的一个小学。在蜿蜒曲折的地形条件下,设计师因地制宜,创建了一系列密集的庭院与教室,每一个角落都被利用。丰富的建筑材料、鲜艳的色彩与俏皮的风格给用户留下一个持久的印象,形成了学校独特的身份。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Old stone walls and towering Parisian apartment blocks enclose this deep, irregular plot, acting as a setting for this gem-like elementary school. Playfully twisting through the site, the building’s serpentine form creates a dense series of courtyards and classrooms, leaving no corner unused.  The choice of rich materials, bright colours and playful forms leaves users with a lasting impression, forming an identity for the school through its unique architecture. Central to this architecture is the serpentine circulation spine, stretching from the street through to the very rear of the site and wrapped in a serigraphed glass cladding that provides a game of transparency and reflection.    The bamboo stem motif cheekily mimics the true landscaping works throughout the project: the vegetalised party walls, grassy mounds on the first floor and the educational garden on the third. This last space allows the two apartments (one for the guardian, the other for the school’s principal) to be pulled back from the street facade, recreating a urban setting three floors above road level.

 

设计事务所 HAMONIC + MASSON
地点 法国
项目建筑师 Gaëlle Hamonic, Jean-Christophe Masson, Marie-Agnès de Bailliencourt, Violette Sirot, Katharina Thielmann, Anne-Lise Leymarie
面积 floor 1,566 m2
摄影 Hervé Abbadie

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 教育
地点: 法国