Broome Street Triplex Loft

id515_Loft_img_01.jpg

基金经理的私家住宅,PAUL CHA ARCHITECT 设计。这所阁楼住宅位于纽约,坚实的樱桃墙,两层高的书柜,封闭式的楼梯尽显现代主义风格。设计师使用了大量的不同类型的材料,突出空间感,同时满足各种功能性的要求。最底层主要用来会客,中间和最高层是娱乐和私人领域。

以下是设计事务所提供的项目简介:

A converted SoHo loft, measuring 10,000 sf in three floors, is adapted for the private residence of a young hedge fund manager. The fourth and fifth floor are designed to act as a quiet refuge from the chaotic workload and frequent overseas travel, as well as to provide and elegant space for the entertaining and private realm of a young family. The third floor is designed to accommodate visiting family and guests. In this manner, the architectural intervention enables the loft to transform from a quiet retreat, into a welcoming social surrounding, that reflects the excitement of its SoHo context.

The design of the loft explores the modernist use of plane/volume and opaque/transparent, with the interplay of different materials. The strategy adopted, is that of a contemporary architectural intervention within an pre-existing envelope. Movements, spaces and volumes occur to fulfill various functional requirements through the architectural manipulation of materials, details and finishes. Two equal halves performing public and private functions are employed throughout horizontally and vertically. The public fifth floor rests upon the private fourth floor, and the third floor’s public front versus the private rear. The public functions are delineated by the interplay of planes : the walls and floors, while the private functions are defined by volumes encased by intersecting solid walls. The solid cherry wall and two story high bookcase and the delicate staircase enclosing these private functions, are punctured by high windows and pre-existing skylights, allowing light to penetrate while preserving a sense of serene calmness.

 

设计事务所 PAUL CHA ARCHITECT
地点 美国, 纽约
设计师 Paul Cha, Sayoko Takahashi, Cheng-Ling Lin
面积 10,000 sf
摄影 Dao – Lou Zha

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
地点: 美国, 纽约