MUNDVOLL CAFÉ + GROCERY STORE

id509_cafe_grocery_img_01.jpg

JOINT PERSPECTIVES 完成的这个项目是一个咖啡厅和杂货店的结合,位于德国的一所校园内。颜色从一开始就成为设计的主角,充分体现了室内空间的多样性,活力和创新。设计师单独设计和定制了沙发,货架和酒吧。整个空间使用胶合板,木箱,金属和色彩营造了一种温馨同时现代的气氛。

以下是设计事务所提供的项目简介:

ABOUT THE PROJECT

Mundvoll is a café and grocery store which aims to bring back the concept of the small local store, based on the now extinct ‘Tante Emma’ stores, once the go-to place to buy your day-to-day groceries in small German towns.

The project involved combining a café – serving drinks, small bites and lunch -with a small grocery store within one of Zeppelin University’s campuses in Friedrichshafen, on the edge of Lake Constance.

Mundvoll had to be designed as a  temporary space with a small budget, as it will move alongside the University campus by the end of 2012, which also meant that we were not allowed to touch or modify the fabric of the building in any way.

From the boldness and simplicity of the website to the cosy yet edgy interior, to the diversity and friendliness expressed by the corporate identity, our concept has been to portray that different things can work great together.

The aim was to create a cozy and functional space; from the initial stages of the design process colour became one of the protagonists, reflecting diversity, vitality and innovation. We wanted to create a space that felt ‘fresh’ and different to it’s surrounding spaces in campus.

THE INTERIOR

We designed and custom-made the sofa, shelves and bar. Plywood, wooden crates, metal and colour have been used throughout the space to create a warm yet contemporary spatial experience.

The bar is clad in layered plywood, and incorporates a series of coloured stripes achieved through the staining of the wood. The bar also allows for the addition and re-positioning of an array of coloured metallic baskets for the display of products, that imitate the design language used for the shelving.

The shelves for the grocery store area were designed with simplicity and practicality in mind. The irregular plywood structure is clad along the horizontal edge with a coloured magnetic metal strip, that allows for the simple addition of magnetic price tags for the products.

The design of the sofa was partly inspired by the big fruit industry in the area. As a reflection of the different stages of these industrial processes, the sofa is made up of 3 parts. The palette base and the cushions are strapped together almost as if it were ready to be shipped.

A magnetic black-board provides the surface for the menu, which staff can easily re-arrange with laser-cut white letters.

 

设计事务所 JOINT PERSPECTIVES
地点 德国
面积 79 m2
摄影 Lena Reiner

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 室内, 商业
地点: 德国