Selfridges Level 2, Birmingham

id219_Selfridges_img_01.jpg

Eldridge Smerin Architects 为 Selfridges 百货公司的零售体验店所做的设计诠释了一个全新的概念,多功能的景观文化和休闲式的购物环境,带给顾客不同的体验。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Fresh concepts playing an active role within the dynamic retail experience of the radical new Selfridges store in Birmingham: Eldridge Smerin’s design for the building’s ‘Spirit’ floor is a rigorous and versatile landscape of shopping cultures and leisure product types appealing to a broad cross section of people in an accessible and non-elitist way.

Vittorio Radice, Selfridges’ chief executive was inspired by the practice’s project for BT Cellnet at Ealing Studios, and commissioned Eldridge Smerin to design the entire floor. Thorough research and a desire to tell compelling stories created the dramatic setting. Two organising strategies structure the space: a main circulation route looping round the entire floor, and a parallelogram grid providing a matrix that gives positioning to individual shopping plots at floor level, lighting and other services. A series of enclosing walls of varying heights define and characterise the main shopping departments.

The Fashion departments with their individual clothing collections host the seasonally shifting fashion collections. Laid out like fields in a landscape, their transitory marketplace feel is unified by a smooth resin floor. The white finish to the exposed structure of the ceiling and services reflects and diffuses the strong daylight pouring into the atrium from the glass roof, reinforcing the naturalistic landscape quality of this part of the floor. Playing on the theme of the ‘ready made’, the fixture designs include flexible conveyor belts and large elliptical silver fabric photographic reflectors applied to the light fittings.

 

设计事务所 Eldridge Smerin Architects
地点 英国
设计师 Eldridge Smerin Architects
面积 4,870 m2
摄影 Lyndon Douglas

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 室内, 商业
地点: 英国