苏斯特森林别墅

id317_Soest_img_01.jpg

这是 Zecc 设计的位于森林和沙丘之间的一座别墅。建筑师大量采用松树作为原材料,每个房间的建筑和景观与人,自然相互协调。整个建筑外观看似狭小,其实功能强大。周围的斜坡得到突出,这样便于采光,甚至到地下室。巧妙的景观设计也解决了停车场和别墅外观的差异。

以下是设计事务所提供的项目简介:

In an area between forest and dunes there is a villa between rough pine trees. The house is like an abstract object anchored in the sloping landscape. It is like a rock coming up through the ground. In the seemingly small contrast there is actually a powerful interaction between landscape and building. Slopes of the surrounding area are strengthened, so daylight can enter all the way down to the basement. Because of this interference there is an exceptional view on the garden from this level. With the manipulation of the landscape we also solved the parking and the villa gets different façade characters all around. At one sight the tree layers of the house are completely visible and at the other sight it is more hidden in the landscape.

The sculptural building interacts with the surrounding landscape. It ‘pushes’ a few volumes and terraces into the surrounding landscape. In that way the terraces are not part of the garden design but they are transformed into an extension of the residence.

There is also a strong dialog between building and landscape trough the use of materials.

The stony façade anchors the villa to the ground and the pinewood of the facades refers directly to the Pine tree forest. The house becomes with its form and material an abstract response by men on the context of the landscape.

An important theme in the villa is the spatiality between the three floors. From the basement to the first floor there is a vacant space that connects the three floors with each other. From the front door there are sight lines which strengthen the relation between the villa and the garden on three levels. Next to the vacant space the toilet, wardrobe and cabinets are placed. The parapets and stairs run smoothly through the vacant space and creates a sculptural connection between the three floors.

Walking through the house you are continuously surprised by the different views at the landscape. In every room the dialog between building and landscape / man and nature is central.

 

设计事务所 Zecc Architecten
地点 荷兰
设计团队 Marnix van der Meer & Steven Nobel
面积 350 m2
摄影 Cornbread Works

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 荷兰