SCHOOL GYM 704

id63_704_img_01.jpg

这是 H ARQUITECTES 设计的一所学校,一个简单的棱柱空间。带有坡度的屋顶与中间部位的坡道平行,门廊被转换为建筑的主干,并作为进入更衣室与健身房的入口。建筑的外墙由聚碳板覆盖,有助于南面墙体的节能以及北面墙体的照亮。

以下是设计事务所提供的项目简介:

We construct a simple prismatic space, only altered by the slope of the roof which is parallel to the centre´s access ramp and by the corner porch which creates a flow between the pieces in the covered external space. This prism has been connected to the ramp´s retaining wall in order to not create shadows on the court (now moved from its original position) and to allow the possible independent weekend use of the CEIP. The porch is converted into the backbone of the building and provides access to the changing rooms and the gymnasium at the same time as it links them with the entrance area and the courts. The design of the building was affected by the logic of the construction and by the initially planned construction method of using micro-laminated wood in a system of lightened walls formed by porticos, which are connected by an interior covering of panels of type LVL. The exterior covering is made up of poly-carbon panels, which contribute to energy saving in the south façade and provide light in the northern façade.

 

设计事务所 H ARQUITECTES
地点 西班牙
项目建筑师 David Lorente, Josep Ricart, Xavier Ros, Roger Tudó
面积 320 m2
摄影 Adrià Goula

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 体育
地点: 西班牙