H 住宅

id309_h_house_img_01.jpg

这是 Wiel Arets Architects 为一对夫妇设计的住宅,位于荷兰。主人是舞蹈演员与艺术家。住宅的背后是一个花园,偶尔向公众开放。内部主要是一个单一的阁楼般的一环夹层空间。由于没有结构墙,有几个矩形柱支撑住宅。采用了透明和不透明的玻璃组合。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Made for a couple, the H-House is located in a leafy area of Maastricht. The clients are a dancer and an actor, as well as landscape architects. Behind the site is a formal garden, which is occasionally open to the public.

The interior of the home is primarily a single loft-like space with a central mezzanine. Two smaller independent volumes – the entrance and bathroom – are adjacent to this main volume. Terraces define the position and shape of the house, with each terrace having its own separate character.

Having no structural walls, only a few rectangular columns support the house’s slabs, which have been positioned to minimize impact. All other walls, whether internal or external, consist of glass. The house’s stair is an independent object within this loft-like setting. The required range of privacy, as desired by the owners, can be controlled with a series of curtains that can be drawn to softly define the interior spaces.

The combination of transparent and opaque glass, as well as the sliding and fixed portion of the façade, creates a number of different possible responses to the changing of the seasons and the fading of daylight. The spaces of the house are suffused with richness due to the layering of this unadorned configuration, the combination of materials and the variations in use.

 

设计事务所 Wiel Arets Architects
地点 荷兰
项目建筑师 Wiel Arets, Satoru Umehara, Harold Herman, Daniel Meier, Dennis Villanueva
面积 230 m2
摄影 Christian Richters, Joao Morgado

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 荷兰