School of Music, Arts & Crafts

id319_school_img_01.jpg

Manuel Graça Dias + Egas José Vieira arquitectos 设计的这个建筑呈长条形排列,由一个旧火车站改造而来。露天剧场略微倾斜,与中庭部分相辉映。中轴为半拱的造型,混凝土墙为暗红色,深刻而复杂。

以下是设计事务所提供的项目简介:

We developed the school as a long strip aligned with former railway station building, inflecting it slightly, in the middle, towards the north, to meet the locomotive repair workshop we intended for the bar/restaurant of the whole.

At this point of change in direction, that coincides with the entrance to the school atrium, was inserted, almost in the perpendicular, the auditorium, crossing the site. Taking advantage of the incline of the amphitheatre – which will descend, from the first floor towards the ground -, a generous half arch was created that, simultaneously marks, covers and protects the entrance, permitting the visual continuity of the volumetric progression of the building.

This axis, deep and complex, continues the alignment begun by the recent recuperation of the former station and goods platform that dramatized the space between the aforementioned pieces: the arch under the auditorium contributing to the continuation of a “metaphysical” atmosphere that the other arches – those of the station —, formerly announced.

The exterior arrangement explore the sense of a “street” with the creation of stone pavements and with the painting of the concrete walls, in dark red, so as to reinforce the long linear dimension of the place.

The south windows are apertures in a “bar code” sequence, filling the corridors with striped lighting.

At the west end there will be two metallic pavilions, with the same section of an existing stone building that housed the Historical Archives. They are “carriages”, slightly disordered, that will house a future Railway Museum.

 

设计事务所 Manuel Graça Dias + Egas José Vieira arquitectos
地点 葡萄牙
项目建筑师 Manuel Graça Dias, Egas José Vieira
摄影 FG+SG – Fernando Guerra and Sérgio Guerra

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 教育
地点: 葡萄牙