POMARANC 公寓

id327_POMARANC_img_01.jpg

AOCR s.r.o. 设计的这个建筑位于一个火车站和葡萄园之间,项目最大程度的利用空间,同时尊重个人选择的设计体现了务实与浪漫的共生。该地区的地势倾斜,可利用的空间不多,入口大厅有三层楼高,客厅窗口一直到地板,半透明的墙与顶楼相连,整个城市景色尽收眼底。

以下是设计事务所提供的项目简介:

“POMARANč” house is situated on an interesting lot located between the main train station and the vineyards. The building itself occupies almost whole site due to our aim to maximise the use under restricted conditions. Sloped character of the area enables an access to the building by car or by pedestrians both from the street but from different levels. In spite of practical use of the site the house benefits from various features bringing the standard of living in it to another level. Three storeys high entrance hall (four storeys considering the rooflight), accessed from the street or from the garage contains central stairs with two fights and doors to each of the flats. In the case of all living areas the window sills are brought down to the floor level to enable better connection of interior and exterior. Duplex apartment situated on the upper storeys avails of open space with large glazed areas, rooflight over the staircase and secondary lit bathrooms via translucent walls. Roof terrace on the top floor, interconnected with the living area and including jacuzzi, is taking advantage of the view of the city.

“POMARANč” represents symbiosis of the “pragmatic house” with maximum use of space to clients benefit and “romantic house” in terms of individual enunciation.

 

设计事务所 AOCR
地点 斯洛伐克, 布拉迪斯拉发
项目建筑师 Michal Vršanský, Vladimír Vršanský

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)