Copper Fish

id304_Copper_fish_img_01.jpg

雕塑家的私人住宅。XPACE architecture + urban design 设计,位于卢森堡。项目是对原有建筑的一个扩展,提供了一个工作室,健身区,桑拿浴室以及观景台。设计师在受限的空间,陡峭的地形以及已有建筑等局限条件下,使用复杂的几何形状以及紧凑的手段完成了这个项目。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The new building is an extension to the private house of a sculptor in Luxemburg, providing a studio, a relaxation and wellness area with a sauna, and a viewing terrace.

The annex responds to the constrained spatial circumstances of the site, the steeply sloping topography and the existing house by means of complex geometry and extreme compactness. The project essentially consists of two distinct parts: the upper and the lower storeys.

The studio is housed in the garden storey. The half-sunk space is shielded against the hill slope by an angled, exposed concrete wall. Because of the full-height, openable glass façade facing the garden, the studio can also be used as an outside working area. A copper-coated, two-storey air space additionally lends the relatively small studio space a surprising spaciousness. This high triangular space simultaneously acts to resolve the junction with the existing building, and feeds additional filtered light into the deeper-set studio through the large polygonal “north eye”.

The upper storey with the relaxation and wellness area, executed in a lightweight construction and with its corporeal appearance, is set on top of the studio. The seemingly floating wooden construction is completely wrapped round with bands of copper so that the façade figuratively ties the various functions up together into a unified whole. The course of the metal ribbons, running from the façade right through into the interior space, reinforces the complexity of the spatial layout, whilst its copper shimmer also serves to create a warm and intimate internal atmosphere. The old and the new constructions are further braced together by a spatially encapsulating layer of custom made furniture and fixtures (wardrobe/WC/bench/wash-stand/couch).

The elevated position of the upper storey, nestled amongst the treetops, provides a beautiful vista over the park-like private garden.

The roof, constructed as a sundeck and affording an open view onto the European quarter and the surrounding landscape, forms the upper surround of the house.

 

设计事务所 XPACE
地点 卢森堡
项目建筑师 Maud Cassaignau, Markus Jung
面积 86 m2
摄影 Alexandre Kapellos

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 卢森堡