伽利略公寓

id09_GALILEO_Apartments_img_01.jpg

这是 Pascal Arquitectos 设计的伽利略公寓,位于墨西哥。建筑表面采用了不同种类的水晶玻璃、木材和混凝土等建筑材料,力求营造出一种通透感,同时能有效地保证住房的私密性。建筑师没有将建筑的室内与室外连通,却实现了自然采光与通风,这些设计元素与混凝土外墙以及阳台结合在一起,视觉上分割了该建筑物的庞大形体,并凸显了建筑特色。虽然建筑外墙背面的结构体系与其他三面不同,但依旧保持了一致的设计风格。

以下是设计事务所提供的项目简介:

Residential building located in Polanco in which its façade achieves transparency and at the same time privacy by combining different cristal, wood and concrete opacities. A contrasted dialogue with the sorrounding constructions takes place, setting as well a guideline towards the modernity of what should be developed in the future; in the inside, all areas are naturally illuminated and ventilated without being exposed to the exterior. The combination of all these elements with the side apparent concrete facades and balconies, breaks up and emphasize the building volume rigidity. The back façade follows the same design tendency although with a different construction system.

The main staircase is also the foyer access of each level to the apartments. Its design comes from the translucent effect intention in order to create the building core. The loose step design, the cristal screen and handrail, and the solid concrete structure, allows light and shadows, increasing the spaciousness sensation.

The roof is used as fifth façade and common area that includes a pool and sunbath area, recreational areas and a gym.

 

设计事务所 Pascal Arquitectos
地点 墨西哥
项目建筑师 Carlos Pascal, Gerard Pascal
面积 1,248.71 m2
摄影 Sófocles Hernández

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 建筑, 住宅
地点: 墨西哥