Dolomites 住宅

id501_Dolomites-_House_img_00.jpg

JM ARCHITECTURE 设计的 Dolomites 住宅。这个建筑有非常宽敞的房间,大厅的入口又高又大。在一楼,厨房,餐厅,客厅的大小与房间并不相称,它们无法得到足够的光线。由于这个原因,整个地面已被拆毁,新的内饰用透明玻璃墙分割成不同的空间。在房子周围和大厅入口处,我们添加了一些新的功能区,包括餐饮,休闲和学习。

以下是设计事务所提供的项目简介:

The idea of remodelling this house in the Dolomite mountains at the border between Italy and Austria started because of an uncomfortable living situation. The existing building presented a very large and high entry hall with the rooms arranged around it, and it was always necessary to walk through it to move around the house. On the ground floor, the kitchen, dining room, living room and the stube were not proportioned to the size of the house and they couldn’t get enough light.

For this reason the entire ground floor has been demolished, and a new interior clear glass envelope with a gyp wall inserted is now the only separation among the different spaces. Few new volumes have been added around the house to extend the entry hall and the oversized family room, which include dining, relax and study areas.

To allow the maximum amount of light into the rooms, the façades have been replaced by a custom designed structural silicon curtain wall, with base and head mullions flush with the floor and ceiling, and large pop-out sliding doors to create interaction between indoor and outdoor. Because of the very low temperatures of the winter, the heating solution is the combination of radiant floor heating, perimeter floor radiators along the curtain wall, a gas see-through-the-outside fireplace and a wood one.

The house is controlled by a fully automated iBus system, and a particular attention has been given to the audio video equipment, which also includes invisible speakers plastered into walls or ceilings of different areas. Almost everything has been custom designed, from the entire kitchen to the tables, desks, gas and wood fireplaces. Since maple wood isn’t stable with radiant floor heating, the floor planks were custom built with 2.5mm Canadian maple top and back layers on a particle board. The 20cm width of the floor planks modulate the position of all the elements, from the walls to the millwork.

The garden is enclosed by a 2.5m tall wood wall with horizontal slats to emphasize the perspective and cast shadows of sunlight from above and of spotlights from below.

A wood deck made of 14cm wide Ipe wood planks surrounds the house, runs up a sunbathing platform with a Jacuzzi inserted, and covers two long desks. The sun shading is an horizontal system that runs on tracks inserted in steel beams, as if the interior ground floor ceiling would be extended out. A steel framed wood canopy on one side allows to sit outdoor in a rainy day.

 

设计事务所 JM ARCHITECTURE
地点 意大利, 米兰
设计师 Jacopo Mascheroni
摄影 Hermann Gasser, Jacopo Mascheroni

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
目录: 室内, 住宅
地点: 意大利, 米兰